Γιατί 90 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα είναι η κατάλληλη ώρα για ύπνο;

    Ημερομηνία:

    Ο ύπνος είναι ουσιαστικός για την επιβίωση μας όπως το φαγητό, το νερό, και ο αέρας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ύπνο.

    Είναι μια φυσιολογική διαδικασία κατά την οποία το μυαλό και το σώμα παίρνουν ενέργεια. Χωρίς επαρκή ύπνο, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά.

    Αν μείνουμε εντελώς ξύπνιοι για μεγάλο συνεχές χρονικό διάστημα, περίπου 10 ημέρες, αυτό οδηγεί ίσως και στο θάνατο. Αν και κανείς δεν φτάνει σε τόσο ακραίες καταστάσεις, η έλλειψη ύπνου έστω και σποραδικά είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Χωρίς καλό ύπνο νιώθουμε κουρασμένοι, χωρίς κέφι, όλα μας φταίνε, δεν μπορούμε να αποδώσουμε. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία μας για πολλούς λόγους.

    Γιατί όμως εκείνα τα 90 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα είναι πολύ σημαντικά για μία καλή ποιότητα ύπνου; Αυτό ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες.

    Aυτά τα 90 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί ήδη καθώς είναι πολύτιμα για τον οργανισμό σου. Και αυτό έχει να κάνει άμεσα σχέση με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά στις αλλαγές του φωτός κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη Dr. Nerina Ramlakhan, ειδική στον ύπνο και συγγραφέας του βιβλίου Tired But Wired: The Essential Sleep Toolkit αναφέρεται το εξής:

    Όλα τα κύτταρα του σώματος συνδέονται με τις κινήσεις της γης και του φεγγαριού. Υπάρχει συγχρονισμός.

    Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο η οποία ονομάζεται κιρκαδιανή. Αυτή η περιοχή βοηθά στο συγχρονισμό της κίνησης και της λειτουργίας όλων των κυττάρων του σώματος με τα επίπεδα φωτός και σκοτεινού περιβάλλοντος.

    ICECAP

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βατικανό: Πιθανή εμπλοκή με τον αριθμό καρδιναλίων με δικαίωμα ψήφου στο κονκλάβιο, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ

    Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μπορεί να προκύψει ουσιαστικό...

    Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του 29χρονου λιμενικού – Μήνυση κατέθεσε η οικογένειά του

    Πραγματογνώμονα διόρισε σήμερα η οικογένεια του 29χρονου στελέχους του...

    ΠΑΤΡΑ – ΛΕΥΚΑ: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν εγκατάλειψη – ΦΩΤΟ

    Για τα προβλήματα καθαριότητας και πυκνής βλάστησης στη Λεύκα,...