Αυτή η συνταγή για μάφιν με σοκολάτα και μπανάνα, χωρίς αλεύρι είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο. Αυτά τα μάφινς έχουν πλούσια γεύση και υφή, χάρη στις ώριμες μπανάνες, το κακάο και τα κομματάκια σοκολάτας, ενώ η απουσία αλευριού τα καθιστά κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη χοντροαλεσμένη
- 1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- Ξηροί καρποί ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Ετοιμάστε 12 θήκες για μίνι μάφινς με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες, τα αυγά, τη βρώμη, το κακάο, τα τσιπς σοκολάτας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα (αν την επιθυμείτε).
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μίνι μάφινς.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά τα μάφινς.
- Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν για 5-10 λεπτά στις θήκες πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- Γαρνίρετε τα μίνι μάφινς με ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας, αν θέλετε.
Συμβουλές:
- Για πιο γλυκά μάφινς, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου στο μείγμα.
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι μούρα ή άλλα φρούτα στο μείγμα για μια πιο φρουτώδη γεύση.
- Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες σας είναι αρκετά ώριμες, καθώς αυτό θα δώσει στα μάφινς σας μια πιο γλυκιά και έντονη γεύση.