To λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα, σύμφωνα με γιατρό – «Μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας»

    Ημερομηνία:

    Δερματολόγος αποκάλυψε ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλοι όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα.

    Όλοι έχουμε τη δική μας ρουτίνα στην τουαλέτα και συνήθως δεν σκεφτόμαστε και πολύ. Καθόμαστε, κάνουμε την ανάγκη μας, σκουπιζόμαστε, πλένουμε τα χέρια μας (πολύ σημαντικό) και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η… επίσκεψη.

    Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμη και το μπάνιο μας έχει κάποιους κανόνες – από το πώς κρεμάμε το ρολό με το χαρτί υγείας μέχρι και το πόσες φορές σκουπιζόμαστε.

    Η συμβουλή του γιατρού για την επίσκεψή μας στην τουαλέτα

    Ωστόσο, ο Δρ Scott Walter (@denverskindoc) – που εργάζεται στο “The Hill Center for Dermatology” στο Κολοράντο των ΗΠΑ – προτείνει να αντικαταστήσετε το σκούπισμα με κάτι πολύ πιο ωφέλιμο για την υγεία σας.

    Στο TikTok, ζήτησε από τους ακόλουθους του να τον «ακούσουν» ακόμη κι αν «νομίζουν ότι είναι αμήχανο ή αηδιαστικό να μιλήσουν για αυτό».

    Χαρτί υγείας VS μπιντέ

    Στο βίντεο του, αναφέρεται στα οφέλη της χρήσης μπιντέ αντί για απλό χαρτί υγείας, προσθέτοντας: «Για να το πούμε απλά, θα σκεφτόσασταν ποτέ να καθαρίσετε τα βρώμικα χέρια σας με μια στεγνή χαρτοπετσέτα; Ακριβώς αυτό κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας. Είναι μια βρώμικη περιοχή και χρησιμοποιούμε ένα στεγνό χαρτί για να την καθαρίσουμε. Τώρα, εκτός από το ότι είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, κάτι που πιστεύω ότι είναι υπέροχο, το μπιντέ έχει αποδειχθεί ότι έχει οφέλη για την υγεία, οπότε ας μιλήσουμε για αυτά»

    Ο Δρ Walter συνέχισε: «Πρώτον, το μπιντέ προσφέρει ενισχυμένη υγιεινή. Καθαρίζει καλύτερα το δέρμα και αφήνει λιγότερα βακτήρια πίσω.  Και ως δερματολόγος σας λέω ότι είναι πολύ πιο ήπιος ο καθαρισμός για το δέρμα στην ευαίσθητη περιοχή και προκαλεί πολύ λιγότερο ερεθισμό σε σύγκριση με το χαρτί τουαλέτας.»

    «Αυτό είναι καλό για άτομα που ήδη έχουν την τάση να εμφανίζουν προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως εξανθήματα, ραγάδες ή ακόμη και αιμορροΐδες.  Και τέλος, έχει αποδειχθεί ότι το μπιντέ μειώνει την εμφάνιση UTI (λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος) στις γυναίκες λόγω της μειωμένης μεταφοράς βακτηρίων. Πήρα το πρώτο μου πριν από λίγα χρόνια και τώρα είναι δύσκολο να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό. Και τα καλά νέα είναι ότι είναι προσιτά. Έτσι, ακόμα κι αν απλώς θέλετε να το δοκιμάσετε, δεν είναι μια μεγάλη επένδυση. Σκεφτείτε απλώς όλα τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε σε χαρτί υγείας.»

     

    Την ανάρτηση του γιατρού έσπευσαν να σχολιάσουν οι χρήστες του TikTok.

    Ένας χρήστης στα σχόλια συμφώνησε: «#teambidet forever! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ποτέ δεν είχα ένα. Ενα βασικό μοντέλο κοστίζει κάτω από 40 δολάρια και δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί.»

    Ωστόσο, ένας δεύτερος χρήστης αναρωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω πώς είναι καλό για το περιβάλλον. Βρέχεσαι από αυτό, πώς στεγνώνεις;»

    Ο Δρ Walter εξήγησε ότι τα μπιντέ δεν αποκλείουν εντελώς τη χρήση χαρτιού υγείας. Πολλά μοντέλα διαθέτουν μια λειτουργία που στεγνώνει την περιοχή με αέρα, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μεγάλη ποσότητα χαρτιού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ λιγότερο χαρτί σε σύγκριση με το να καθαρίζεσαι μόνο με χαρτί.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χαμάς: Έδειξε απόσπασμα βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους και απειλεί να δημοσιεύσει το τελευταίο τους μήνυμα

    Βίντεο με τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκαν δημοσίευσε η Χαμάς, μία ημέρα μετά...

    Βασίλειος Κωστέτσος και Πηγή Δεβετζή έκλεψαν την παράσταση στη Μύκονο με ροζ κοστούμι και ασημένιο φόρεμα

    Ο Βασίλειος Κωστέτσος και η Πηγή Δεβετζή συνεχίζουν τις διακοπές στην αγαπημένη τους...

    Ο πιο θερμός Αύγουστος τα τελευταία 14 χρόνια για Πελοπόννησο, Ιόνιο, Βόρεια και Δυτική Ελλάδα

    Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο πιο ζεστός Αύγουστος από...
    Best Shop