Ανησυχητική η εικόνα της Αττικής – Αισιοδοξία από τη Θεσσαλονίκη

    Ημερομηνία:

    Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι ειδικοί για την Αττική, με 252 νέα κρούσματα και αυξημένο επιδημιολογικό βάρος στη Δυτική και Ανατολική Αττική, με 35 και 32 νέες λοιμώξεις αντίστοιχα, καθώς και στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (78), μια αυξητική τάση που παρατηρήθηκε καθόλη την τελευταία εβδομάδα. Νοσηλευόμενοι και διασωληνωμένοι παραμένουν ο σκληρός δείκτης, με τους πρώτους να αυξάνονται από 450 σε 550 (20-25%) από τις 25 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, αλλά και τη μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις που προβλέπεται να πολλαπλασιαστεί σε 7 με 10 ημέρες από την εισαγωγή σε απλές κλίνες COVID, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

    Αισιοδοξία χαρίζει η πορεία της Θεσσαλονίκης με 94 νέα κρούσματα και ρυθμό μείωσης 10-15% ανά εβδομάδα, καθώς και τα πρόσφατα στοιχεία από τη μελέτη των ΑΠΘ και ΕΥΑΘ για ήπια τάση αποκλιμάκωσης στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα , τα οποία δεν μαρτυρούν έξαρση την περίοδο των εορτών.

    Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατονόμασε τις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και πρόσθετων περιοριστικών μέτρων (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Αλίαρτος-Θεσπιές, Κοζάνη, Βόιο, Εορδαία και τοπικές κοινότητες των περιφερειακών ενοτήτων Φλώρινας, Φθιώτιδας, Λασιθίου και Ροδόπης), ενώ έκανε έκκληση στους κάτοικους Βοιωτίας (25 κρούσματα), Δυτικής Αττικής (35), Κοζάνης (20), Ροδόπης (11) και Χαλκιδικής να δείξουν αυξημένη προσήλωση στα μέτρα προστασίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συγκίνηση για την απώλεια του Κωνσταντίνου Δ. Αποστολόπουλου

    Θλίψη σκόρπισε η απώλεια του Κωνσταντίνου Δημ. Αποστολόπουλου, ο...

    Νίκος Αποστολόπουλος: Πάντα απιστώ στις σχέσεις μου

    Την άπιστη πλευρά του στις ερωτικές του σχέσεις αποκάλυψε...

    Πάτρα: Θρήνος για την Πηνελόπη Γράψα που “έφυγε νωρίς”

    ΚΗΔΕΙA Την αγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα,γιαγιά αδελφή & θεία ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΥΖ....

    Απειλές και προειδοποιήσεις από τον «Φραπέ»

    Απειλώντας ότι θα μιλήσει για όλους και όλα, ετοιμάζεται...