Άρση μέτρων: Προειδοποιήσεις των ειδικών για το λιανεμπόριο

    Ημερομηνία:

    Κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιώντας για συνέχιση του δεύτερου κύματος.

    Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος παρέπεμψε για άνοιγμα του λιανεμπορίου «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά, να το δούμε. Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση», τόνισε.

    «Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα», εξήγησε.

    Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός τρίτου κύματος, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, αλλά δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο. Θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού», προειδοποίησε.

    Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ακόμα και στις περιοχές με καλή εικόνα κρουσμάτων. «Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε αν θυμάμαι καλά 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν και οι λατρευτικοί χώροι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καταγγελία 10 επιχειρήσεων κατά της Skroutz για δεσπόζουσα θέση

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει στις 23...

    Τον είχαν για τον «χαζό του σχολείου» – Έγινε από τους πιο διάσημους επιχειρηματίες

    18 Ιουλίου 1950 Γεννιέται στο Λονδίνο ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. Σήμερα,...

    ΔΥΠΑ: Μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο

    Σε 754.325 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο...