AXAΪΑ: Μείωση ρεκόρ στα κρούσματα – ΧΑΡΤΗΣ

    Ημερομηνία:

    Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

     

    37 νέα κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 15 η Αιτωλοακαρνανία και 3 η Ηλεία (55 στην Δυτ. Ελλάδα)

     

    Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

    Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.400, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 333.129 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 57, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.007 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 816 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.032 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 481 (ημερήσια μεταβολή +1.91%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    7ο MEGA FOUR 4×4: Λασπομαχίες μέχρι τελικής πτώσης

    Η Λέσχη 4χ4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

    ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας ΖΑΧΑΡΙΑ ΘΩΜ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ (ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ & ΔΙΚΗΓΟΡΟ) ΕΤΩΝ 89 Κηδεύουμε...

    “Στο σφυρί” σήμερα μεγάλη εταιρεία της Δυτικής Ελλάδος επί της Πατρών Πύργου

    Στα 4,7 εκατ. ευρώ έχει τεθεί ο πήχης της τιμής...