Αυτό είναι το ιδανικό αντίδοτο στο άγχος που βελτιώνει τη διάθεση κατά 90%

Ημερομηνία:

Χρόνιο στρες, πίεση λόγω της πανδημίας, απλή ανησυχία πεσμένη διάθεση και κακοκεφιές; Το ιδανικό αγχολυτικό είναι διαθέσιμο και εξίσου αποτελεσματικό σε όλους.

PHILOXENIA

Πρόκειται για το άκουσμα μουσικής όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης, το αντίδοτο που μείωσε το στρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με την έρευνά τους.

Αυτό είναι το ιδανικό αντίδοτο στο άγχος που βελτιώνει τη διάθεση κατά 90%

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 711 άτομα και έδειξε ότι η μουσική βελτίωσε τη διάθεση, προσθέτοντας στον όγκο των στοιχείων που πρεσβεύουν ότι οι αγαπημένες μας μελωδίες είναι ένα αποτελεσματικό αντίδοτο για το άγχος.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο JAMA Network Open και βασίστηκαν στην ανάλυση των συνηθειών 711 ενηλίκων 24-36 ετών στην Αυστρία και την Ιταλία.  Για μια εβδομάδα (1/4 έως 8/5 2020) εν μέσω αυστηρού lockdown ανάφεραν τις δραστηριότητές τους πέντε φορές ημερησίως μέσω μιας εφαρμογής.

Η καταγραφή του στρες των συμμετεχόντων καθώς και των μουσικών ακουσμάτων τους και η συνδυαστική τους ανάλυση έδειξε ότι το άκουσμα μουσικής οδήγησε σε μείωση του στρες κατά 8% και βελτίωση της διάθεσης κατά 90%.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η μουσική έχει έντονη επίδραση σε σώμα και πνεύμα με τα διαφορετικά είδη να έχουν και διαφορετικές επιδράσεις. Τα τραγούδια με γρήγορο ρυθμό αυξάνουν την εγρήγορση και τη συγκέντρωση. Οι χαρούμενοι σκοποί μας κάνουν πιο αισιόδοξους, ενώ οι ήρεμες μελωδίες ηρεμούν το μυαλό, χαλαρώνουν το σώμα και διώχνουν την ένταση της ημέρας.

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι το μεγαλύτερο αγχολυτικό όφελος από τη μουσική είχαν όσοι βρίσκονταν υπό μεγαλύτερη πίεση και στρες. Το ηρεμηστικό αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο έντονο με τους χαρούμενους σκοπούς και μελωδίες.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Το δράμα του πρώην επιχειρηματία που κοιμάται… στη στάση!

Η εικόνα στα Ζαρουχλέϊκα συγκλονίζει. Ενας άνθρωπος που ήταν...

Πάτρα: Φόβος και τρόμος στην Μεταμόρφωση Σωτήρος

Τον… μπελά τους έχουν βρει οι κάτοικοι της Μεταμορφώσεως Σωτήρος,...

Παρέμβαση Νίκου Κοροβέση για τη μεταφορά μαθητών στην Ηλεία

Ένα πρόβλημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σε ό,τι...

Αστικά πάρκα στη Δυτική Ελλάδα – Τι απαντά ο Χαρ. Μπονάνος (Ηχητικό)

Τη δημιουργία δέκα νέων αστικών πάρκων σε ελεύθερους χώρους...