flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Η “φαγωμάρα” δεν έχει τελειωμό

Απομακρύνεται προς το παρόν το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας, ενόψει των εκλογών στις 21-23 Ιουνίου, με αφορμή τις διαγραφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο μητρώο μελών.

Οι εξηγήσεις που έδωσε την Πέμπτη ο απελθών πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς για την εκκαθάριση, δεν φαίνεται να μειώνουν την ένταση.

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Συνεχίζεται η «φαγωμάρα» - Aιχμή του δόρατος η διαγραφή μελών

Ο Γιάννης Ρούπας

Ο συνδυασμός της «Εμπορικής Ανανέωσης», με επικεφαλής τον Γιάννη Ρούπα, απείχε συνειδητά από την αντιπαράθεση, όχι γιατί ήταν αναίτια, καθώς στην κυριολεξία εν μία νυκτί διεγράφησαν χιλιάδες έμποροι, αρκετοί από τους οποίους παραμένουν ακόμη και σήμερα ενεργοί, αλλά γιατί θεωρεί πως το πραγματικό κίνητρο ήταν ο λαϊκισμός.

Οπως σημειώνει, ήταν ο πρώτος συνδυασμός που διαπιστώνοντας το μπαράζ των διαγραφών, ζήτησε με νομικό εκπρόσωπο τα στοιχεία του Μητρώου, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Ακόμα, τονίζει ότι αυτοί που σήμερα καταγγέλλουν δημόσια την απερχόμενη διοίκηση ή υπήρξαν υποψήφιοι με το συγκεκριμένο συνδυασμό, ενστερνιζόμενοι στο παρελθόν τις θέσεις του ή άσκησαν και οι ίδιοι διοίκηση ή ήταν μέλη του ΔΣ,  όφειλαν να γνωρίζουν τι έχει συμβεί με το Μητρώο και αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η «Εμπορική Ανανέωση» διαβεβαιώνει πως το θέμα του Μητρώου και των διαγραφών θα διερευνηθεί σε βάθος μετά τις εκλογές.

MΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ…  

Στο θέμα τοποθετήθηκε την Πέμπτη επίσημα ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Πάτρας» με επικεφαλής τον Κώστα Τηλιγάδη, που καταγγέλλει την παράταξη του Γιώργου Βαγενά «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων», ότι εξαφάνισε από το μητρώο εκατοντάδες μέλη, καλώντας τον, να το παραδώσει στην εφορευτική επιτροπή.

«Καλά θα κάνει ο κ. Βαγενάς και η παράταξή του να προχωρήσει στις εκλογές με τα σωστά μητρώα και χωρίς μαγειρέματα, και επειδή είναι «νέος» όπως ισχυρίζεται στην προεδρία του ΕΕΣΠ (μετά την πρόταση μομφής στον προηγούμενο πρόεδρο με τον οποίο σημειωτέων κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο), μάλλον δεν έχει ενημερωθεί ότι καμία Γενική Συνέλευση δεν έχει ψηφίσει τόσες διαγραφές, από τις προηγούμενες εκλογές που έγιναν με το διπλάσιο σχεδόν μητρώο» αναφέρει η «Αγωνιστική Συνεργασία».

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Συνεχίζεται η «φαγωμάρα» - Aιχμή του δόρατος η διαγραφή μελών

Ο Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος

Παρόμοια καταγγελία έκανε και το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος, ο οποίος με δήλωσή του, κάλεσε τον Γιώργο Βαγενά και την πλειοψηφία του ΔΣ να παραδώσουν το μητρώο του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να διαμορφωθεί ο πίνακας μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες αρχαιρεσίες.

«Δεν αποφασίζει εκείνος και η παράταξή του για το ποιος έχει δικαίωμα να ψηφίσει και ποιος όχι, την ώρα που καμία γενική συνέλευση δεν έχει ψηφίσει τόσες διαγραφές, από τις προηγούμενες εκλογές» τονίζει και προσθέτει ακόμα: «Απαιτώ ο κ. Βαγενάς και η παράταξή του, που νομίζουν ότι ο ΕΕΣΠ είναι «μαγαζάκι» τους, να πράξουν τα δέοντα ώστε να προχωρήσουμε στις εκλογές όπως πρέπει και όπως οφείλουμε σε όλους τους συναδέλφους μας.

Οι εκλογές δεν είναι ευθύνη μιας παράταξης αλλά της εφορευτικής επιτροπής η οποία δεν έχει βάλει την υπογραφή της, ούτε καν στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου» τονίζει ο κ. Ανδρεόπουλος.