Ένας ήρωας «επιστρέφει» – Συγκίνηση για τον Ηλείο ΕΛ.ΔΥ.Κάριο Χαράλαμπο Καραγκούνη

    Ημερομηνία:

    Ο επίλογος στο δράμα που ζει εδώ και 47 χρόνια μια οικογένεια από την Ολυμπία θα γραφτεί σε λίγες μέρες στο νεκροταφείο της πόλης.

    Στις 12 Δεκέμβρη θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του ΕΛ.ΔΥ.Κάριου Χαράλαμπου Καραγκούνη που εκτελέσθηκε μετά από αιχμαλωσία, τον Αύγουστο του 1974, στην Κύπρο.

    Μιλώντας με τη μόνη εν ζωή συγγενή από την πενταμελή οικογένειά του, τη μικρότερη αδελφή του, Αγγελική Καραγκούνη δεν γίνεται να μείνεις ασυγκίνητος.

    Τα λόγια της χείμαρρος, τα μάτια της βρύσες, ο πόνος της βαθύς…

    Η αφήγησή της συγκλονιστική: «Η επιστροφή των οστών δεν φέρνει πίσω τον αδελφό μου. Τονίζει τη λέξη επιστροφή και μου εξηγεί: «δεν μου αρέσει να λέω ‘‘επαναπατρισμός’’. Ο αδελφός μου έδωσε τη ζωή του για την Κύπρο. Ήταν θαμμένος τόσες δεκαετίες εκεί. Είναι η δεύτερη πατρίδα του». «Η επιστροφή των μόλις επτά οστών που βρέθηκαν από τη σορό του γαληνεύει λίγο την ψυχή μου. Το χρωστάω και στη μητέρα μου που πέθανε με τον καημό του. Αυτό ήταν το τελευταίο που μου ζήτησε. Να τον πάω δίπλα της. Κι αυτό θα κάνω».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς θα αυξήσετε τη διάθεση για πρωινό σεξ

    Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι, με μία επιπλέον ώρα ύπνου, οι...

    Παιδί ισχυρίστηκε ότι το απήγαγαν εξωγήινοι: «Ήταν τεράστιοι και είχαν πράσινα μάτια»

    Το περιστατικό αυτό έχει τραβήξει την προσοχή τόσο των...

    Γυναίκα διχάζει το διαδίκτυο: «Έκανα τον γάμο μου χωρίς τους γονείς μου επειδή αργούν συνέχεια»

    Έχει διχάσει την κοινότητα των χρηστών στο διαδίκτυο, μία...

    Oι άνθρωποι με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη χρησιμοποιούν αυτές τις 7 φράσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

    Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε και...