Έπεσε μαχόμενος ο Προμηθέας από τον ανώτερο Ολυμπιακό…και στοχεύει στην τρίτη θέση

    Ημερομηνία:

    Για τον 2ο ημιτελικό του Super Cup της Ρόδου, ο τυπικά φιλοξενούμενος Προμηθέας ηττήθηκε με 93-65 από τον Ολυμπιακό. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Βεζένκοφ με 19 πόντους, ενώ για τον Προμηθέα ο Σίμπσον σημείωσε 16 πόντους . Έτσι λοιπόν οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα δώσουν αύριο ακόμη ένα ματς με φόντο την τρίτη θέση, κόντρα στον οικοδεσπότη του φετινού Super Cup, Κολοσσό Ρόδου στις 17:00.

    Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε πάρα πολύ δυνατά, βγάζοντας ενέργεια σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ, με τους παίκτες του Μάκη Γιατρά να παίζουν καλό και γρήγορο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός παράλληλα με την εμπειρία του διαχειριζόταν το παιδί, όμως ο Προμηθέας δεν άφησε τους νταμπλούχους Ελλάδας να ξεφύγουν στο σκορ. Έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε υπέρ τον τυπικά γηπεδούχων «ερυθρόλευκων» με 23-19. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μάκη Γιατρά συνέχισαν δυνατά θέλοντας να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρόλα αυτά να βρίσκουν λύσεις και να βάζουν κάποια μεγάλα καλάθια. Η απάντηση από τον Προμηθέα ήρθε με τον Γιανκ να βάζει κάποια μεγάλα τρίποντα. Παρόλα αυτά η δεύτερη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει ανεβάσει την διαφορά του σε 47-34.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και άνοιξαν την διαφορά, με τον Προμηθέα όμως να μην αφήνει το παιχνίδι και να δείχνει μαχητικότητα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως άρχισαν να βγάζουν καλούς συνδυασμούς και να βρίσκουν σωστές και καλές λύσεις, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν την διαφορά ακόμη και στο +23 (66-43). Τελειώνοντας η Τρίτη περίοδος βρήκε λοιπόν τον Ολυμπιακό στο +21 (69-48). Ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κρατάνε την διαφορά καθόλη την διάρκεια πάνω από τους 20 πόντους, με τον Προμηθέα να ψάχνει παιχνίδι κυρίως στο πικ εν ρολ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά διαβασμένος και συνάμα τρομερά εύστοχος. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και οι «ερυθρόλευκοι» με οδηγό το δεύτερο ημίχρονο τσέκαραν το εισιτήριο για τον αύριο τελικό με 93-65.

    Τα δεκάλεπτα: 23-19/ 47-34/ 69-48/ 93-65

    Διαιτητές: Παπαπέτρου- Πουρσανίδης- Πιτσίλκας

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα ξεκίνησε

    Σήμερα, 27 Ιουνίου 2025, σημειώθηκε καίριος ανασχηματισμός για το...

    ΠΥΡΓΟΣ: Με απόφαση Εισαγγελέα στους γονείς και τα 4 παιδιά! Και το μωρό που είχε μείνει στο μπαλκόνι

    Με απόφαση εισαγγελέα, τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας των...

    17ο Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο – Το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός έρχεται στην Πάτρα

    Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Hel.A.S.) ανακοινώνει τη διοργάνωση του...

    Ο Μελ Γκίμπσον στο Άγιον Όρος – Στη Μονή Χιλανδαρίου για πνευματική απομόνωση

    Ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Μελ Γκίμπσον έφτασε στη Μονή...