Εξαρθρώθηκε σπείρα για ηλεκτρονικές απάτες άνω των 630.000 ευρώ – Είχε «χτυπήσει» και σε Πάτρα και Αγρίνιο

    Ημερομηνία:

    Στην αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη απατών μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

    Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έντεκα (11) εμπλεκομένων στο κύκλωμα. Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες, που συνδέονται, κατά περίπτωση, με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν δεκαεννέα (19) απάτες σε βάρος ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων και φαρμακείων.

    Φλίγκος

    Δρώντας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας, της Αρκαδίας, της Κοζάνης, του Αγρινίου, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των (638.693) ευρώ.

    GLEARNET

    Προσποιούμενοι εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματά τους και προέβαιναν σε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων. Στη συνέχεια και αφού εξασφάλιζαν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού, τους απέστελλαν με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου έναν υπερσύνδεσμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Ο σύνδεσμος αυτός, τους οδηγούσε σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό των τραπεζών που διατηρούσαν τους λογαριασμούς και αφού καταχωρούσαν τους προσωπικούς κωδικούς προκειμένου να προχωρήσει ηλεκτρονικά η τραπεζική συναλλαγή, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των παθόντων.

    Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η συνεχής μεταφορά και διακίνηση των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών σε περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους και να παραπλανήσουν τις Αρχές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurobasket 2025: Bαριά ήττα για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Τουρκία (68-94)

    Σε πολύ κακή βραδιά η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε...

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...