Η κόρη του Βασίλη Χούπη μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τη δολοφονία του πατέρα της τον Ιούνιο του 2010 στη Ριτσώνα Ευβοίας.
«Προς το τέλος της ζωής του λόγω των χρημάτων που είχε εμπιστευτεί στον φίλο του περνούσε οικονομικές δυσκολίες και ζητούσε απαιτητικά τα χρήματα του πίσω και εκείνος δεν του τα δίνε. Ο μοναδικός του φόβος ήταν ότι δεν θα τα έπαιρνε ποτέ πίσω», λέει η κόρη του δολοφονημένου επιχειρηματία Βασίλη Χούπη.
Αποκάλυψε στην κάμερα της εκπομπής ότι από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του πατέρα της, έλλειπε το χρηματοκιβώτιο και το τηλεκοντρόλ της πόρτας του.
«Προφανώς αυτό αφαιρέθηκε από κάποιον άνθρωπο που μπήκε στην οικία του μετά τον θάνατό του. Ο πατέρας μου κουβαλούσε πάντα πάνω του το χειριστήριο του γκαράζ. Κατά τον έλεγχο των πειστηρίων μέσα στο αυτοκίνητό του αυτό δεν βρέθηκε ποτέ», κατέληξε.
Η δεύτερη κόρη του επιχειρηματία Βασίλη Χούπη, Μαρία, μίλησε και εκείνη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», για τον πολυπράγμονα πατέρα της.
Ένας άνθρωπος που είχε μπει στο χώρο των ναυτιλιακών από πάρα πολύ μικρός και λίγα χρόνια πριν δολοφονηθεί είχε δημιουργήσει μια νέα εταιρία που διαχειριζόταν πλοία και έκανε μεγάλα συμβόλαια.
«Έγινε μια έρευνα ελλιπής, το αυτοκίνητο ακόμα είναι στον ΕΟΔΥ. Ένα από τα πιο περίεργα αυτής της υπόθεσης είναι ότι καταστράφηκαν πειστήρια από το αυτοκίνητο, που ήταν πάνω δηλαδή στο νεκρό σώμα. Καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης και αυτό δεν το πιστεύαμε όταν το ακούσαμε, χωρίς κάποια ειδοποίηση, το μάθαμε αφού είχαν καταστραφεί, όπως η κουβέρτα, όπου θα μπορούσε να βρεθεί DNA, τα γυαλιά που του έβαλε ο δράστης, για να φαίνεται ότι κοιμάται και τα ρούχα του. Έχουμε ήδη αιτηθεί να ερευνηθεί ο σταυρός που βρέθηκε κομμένος. Έχουμε ζητήσει να γίνει περαιτέρω έρευνα στο αυτοκίνητο, γιατί δεν έγινε ολοκληρωτική».
Το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού του Βασίλη Χούπη και οι κάμερες δεν βρέθηκαν. Το ακόμα πιο περίεργο ήταν πως όταν η αστυνομία πήγε για έρευνα στο σπίτι του επιχειρηματία, βρήκε τραβηγμένο τον μάνταλο της πόρτας, αφήνοντας υποψίες πως κάποιος είχε μπει στο σπίτι από άλλη είσοδο.
«Το τελευταίο διάστημα πιεζόταν πολύ, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο φίλος του ο παιδικός δεν του επέστρεφε τα χρήματά του και είχε μεγάλη πίεση. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι η υπόθεση θα πάρει τόσα πολλά χρόνια, με τόσα πολλά στοιχεία».