Ιάσονας Φωτήλας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

    Ημερομηνία:

    Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

    Η 25η Μαρτίου είναι μέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη και την εθνική μας συνείδηση. Με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον Οθωμανό δυνάστη, ο λαός μας διεκδίκησε και εξασφάλισε την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του. Η Ελληνική Επανάσταση και οι θυσίες των προγόνων μας ήταν η αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας και συνετέλεσαν στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

    Σήμερα 200 χρόνια μετά, ας μην περιοριστούμε απλώς στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου αλλά κυρίως ας μιμηθούμε την εθνική ομοψυχία, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των ηρώων του ΄21, προκειμένου να πολεμήσουμε τον νέο κοινό μας εχθρό, που δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορωνοϊού.

    Τότε οι Έλληνες μη αντέχοντας τον Οθωμανικό ζυγό, πήραν τα όπλα και αποφάσισαν να πολεμήσουν για την ελευθερία τους. Έτσι και εμείς σήμερα εφοδιασμένοι με το ισχυρό όπλο των εμβολιασμών, θα πολεμήσουμε εκ νέου για την «ελευθερία»  που εδώ και ένα χρόνο μας στέρησε η νόσος του Covid-19.

    Ανέκαθεν αγωνιζόμασταν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, προτάσσοντας πάντα το «εμείς» έναντι του «εγώ». Άλλωστε είναι γνωστή σε όλους η διαχρονική αγάπη των Ελλήνων για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο.

    Εύχομαι και ελπίζω λοιπόν ο εορτασμός των 200 χρόνων ελευθερίας και

    ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους να σηματοδοτήσει και την ελευθερία που έχουμε απωλέσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του πρωτόγνωρου υγειονομικού πολέμου.

    Στο τέλος η δίψα και ο πόθος των Ελλήνων για ελευθερία πάντα νικά!

    Καλή δύναμη σε όλους. Ζήτω η 25η Μαρτίου!

     

    *Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μαδούρο επιβεβαιώνει πως συνομίλησε με τον Τραμπ: «Έγινε με σεβασμό και ήταν εγκάρδια»

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως είχε...

    Το νέο μοντέλο ελέγχων από την εφορία: Στο μικροσκόπιο 770 μεταβιβάσεις, κληρονομιές και χρηματικές παροχές

    Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ μπαίνουν 770 δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν αυτόματα από...

    Ανοίγει η βεντάλια των μπλόκων: Τι περιμένουν να ακούσουν οι αγρότες και τα σενάρια για περαιτέρω κλιμάκωση

    Κάθε μέρα που περνάει ανοίγει ακόμη περισσότερο η βεντάλια...

    BINTEO: Ποντίκι περνούσε τον δρόμο Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων

    Στην Πάτρα, λίγο μετά τη διασταύρωση Τριών Ναυάρχων και Κανακάρη, ένας...