Κέιτ Μπλάνσετ: Θα τιμηθεί στην Ισπανία με το πρώτο Διεθνές βραβείο Goya

    Ημερομηνία:

    Η Κέιτ Μπλάνσετ θα τιμηθεί με το πρώτο Διεθνές βραβείο Goya στην ιστορία των κινηματογραφικών βραβείων Goya (ισπανικά Όσκαρ), όπως ανακοίνωσε η Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

    Πρόκειται για τη νέα κατηγορία των Goya που αναγνωρίζει «τις προσωπικότητες που συνεισφέρουν στον κινημαυτογράφο ως μια τέχνη που ενώνει τις κουλτούρες και τους θεατές από όλο τον κόσμο». Το βραβείο στην Μπλάνσετ δίδεται για το γεγονός ότι «είναι μια εξαιρετική φιγούρα στον κινηματογραφικό κόσμο» και «μια ηθοποιός που έχει υποδυθεί αξέχαστους χαρακτήρες που είναι ήδη κομμάτι της ανάμνησης και του παρόντος μας», αναφέρει η Ακαδημία.

    Η Μπλάνσετ είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς στην ιστορία, με δύο βραβεία Όσκαρ (στην κατηγορία Α’ Γυναικείος Ρόλος για την ερμηνεία της στην ταινία «Blue Jasmine» και την κατηγορία Β’ Γυναικείος Ρόλος για το φιλμ «The Aviator») αλλά και άλλες ξεχωριστές εμφανίσεις σε μερικά από τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα έργα του κινηματογράφου. Πέραν από ηθοποιός, είναι παραγωγός και καλλιτεχνική διευθύντρια. Είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μεταξύ άλλων.

    Η πρόσφατη κινηματογραφική της δουλειά είναι ο ρόλος της στη νέα ταινία το Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Nightmare Alley» ενώ τώρα θα συμμετάσχει σε σειρά του Αλφόνσο Κουαρόν, στην οποία θα είναι πρωταγωνίστρια και παραγωγός.

    Τα βραβεία Goya θα πραγματοποιηθούν στις 12 Φεβρουαρίου στη Βαλένθια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η σύζυγος Βωβού από το χλιδάτο lifestyle στις «συνεδρίες απελευθέρωσης»

    Η άλλοτε κοσμική persona της αθηναϊκής high society των...

    Έρχονται «ραβασάκια» για ασφάλεια, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

    Πάνω από 355.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν ανταποκρίνονται σε...

    Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: «Ένα από τα πρώτα μας ραντεβού ήταν στο σπίτι του Κώστα Φραγκολιά»

    Συνέντευξη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου έδωσε η Μαρία Αντωνά, η...

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Δεν έκανα κάτι για να με συγχωρέσω»

    Μετά τη συνέντευξή της στη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα...