flamis.gr

Λευτέρης Βαρουξής: Η δυνατότητα απασχόλησης και επενδύσεων από το ταμείο ανάκαμψης

– Επιτακτική ανάγκη η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση για την Ηλεία!

– Απαιτείται συνεργασία και εγρήγορση, τονίζει το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ηλείας και υπεύθυνος Τύπου του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.

Η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, και η ετοιμότητα από τεχνικής πλευράς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την εξασφάλιση της απορρόφησης και κατ’ επέκταση για την αποτελεσματικότητά του, δεν είναι απλώς μια σημαντική δυνατότητα που έχουμε μπροστά μας, αλλά επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικές και με αναπτυξιακή προοπτική παρεμβάσεις…

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο εκπρόσωπος τύπου του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής, δίνοντας έμφαση στις επενδυτικές δραστηριότητες του τόπου τόσο από τους Δήμους όσο και από τους ιδιώτες.

Η μετά την πανδημία εποχή της ανασυγκρότησης, αναφέρει ο κ. Βαρουξής, θα μας βρει σίγουρα με πολλά προβλήματα αλλά παράλληλα και με κάποιες ευκαιρίες ανάκαμψης που θα ήταν καταδικαστικό για όλους μας στον Ηλειακό τόπο, να τις αφήσουμε να περάσουν χαμένες…

ΜΕ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Όπως εξηγεί στην τοποθέτησή του, το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες εκλογές, το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι εδώ με πολύπλευρες πτυχές που θα συμβάλλουν στη δομική αναδιάρθρωση της οικονομίας μας.

Επιλογή δική μας πρέπει να είναι το νέο μοντέλο εξωστρέφειας και καινοτομίας για την εφαρμογή μακροχρόνιας βιώσιμης ανάπτυξης με την μεταστροφή μας σε τομείς που θα στηρίξουν την πραγματική ρευστότητα στην αγορά και θα δημιουργήσουν τις νέες πολυπόθητες θέσεις εργασίας. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε πρόσφατη ανακοίνωση των βασικών  πυλώνων και του ύψους χρηματοδότησης του σχετικού προγράμματος.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε μια τέτοια ευκαιρία που προκύπτει από την κατάσταση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι ωστόσο απαραίτητο να τα διαχειριστούμε ορθολογικά τόσο με βάση τις ανάγκες της αγοράς και της εξαιρετικώς δύσκολης εικόνας του Covid – 19 όσο και με γνώμονα των αλλαγών και μετασχηματισμών που απαιτεί η «επόμενη ημέρα» των δράσεων και των επενδυτικών μας πρωτοβουλιών, δηλώνει ο κ. Βαρουξής προσθέτοντας ακόμη τα εξής:

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα πρώτα απ’ όλα για ολοκληρωμένους και πειστικούς φακέλους προτάσεων και για την τήρηση στη συνέχεια χρονοδιαγραμμάτων που δεν θα κινούνται με ελαστική μορφή όπως γνωρίζαμε από τα μέχρι τώρα προγράμματα, αλλά χαρακτηρίζοντας ως αυστηρά απαιτητικά.

Παράλληλα κρίνεται ως σημαντική η συνεργασία με το Τραπεζικό σύστημα το οποίο από την πλευρά του θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό αν και εφόσον λειτουργήσει ευέλικτα ώστε να επιτευχθεί η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων για χρηματοδότηση μαζί με εκείνη των πιστώσεων από τους δημόσιους πόρους.

Η ενεργοποίηση χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση του φάσματος της ανασυγκρότησης κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι και η προϋπόθεση για να αποκομίσουμε οφέλη από τη δυνατότητα που έχουμε πλέον πολύ κοντά μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης αναμφίβολα έχει έναν «κομβικό» ρόλο στα αναπτυξιακά βήματα μας και η Ηλεία πάνω σε αυτό δεν μπορεί παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, διεκδικώντας αξιόπιστα και μαχητικά, έργα και χρηματοδοτήσεις τις οποίες, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι τις δικαιούνται…

Comments are closed.