Η διαδικασία παραγωγής αλατιού αρχίζει τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή του αλατιού στην μεγάλη Αλυκή του Μεσολογγίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εώς το τέλος Οκτωβρίου όπως κάθε χρόνο
Ο λευκός “χρυσός” της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού – Μεσολογγίου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πανελλήνιας παραγωγής και αποτελεί ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής.
Στις αλυκές Μεσολογγίου – Αιτωλικού το αλάτι συλλέγεται και συγκεντρώνεται ολόλευκο και καθαρό σε μικρούς σωρούς. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλύσεως, μεταφέρεται με την βοήθεια μεταφορικής ταινίας στις υπαίθριες αποθήκες σχηματίζοντας μεγάλους σωρούς αλατιού
ΠΗΓΗ aitolianews.gr
