Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Yπήρξαν πολύ τιμητικές προτάσεις, αλλά η καρδιά μου αποφάσισε να…»

    Στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star έκανε δηλώσεις η Σταματίνα Τσιμτσιλή,...

    Δωδώνη: Με 110 εκατ. στην «τσέπη» πούλησε η CVC στους Σαράντηδες

    Με έναν συνδυασμό “ζεστού χρήματος” που θα μπει στο...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σοκάρει η φωτογραφία με τα αίματα στην πλάτη – Την κυνηγούσε με ψαλίδι – ΦΩΤΟ

    Ασύλληπτες σκηνές… βγαλμένες από θρίλερ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της...

    ΠΑΤΡΑ: Βραδιά από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

    Με τη λήξη μιας ακόμα περιόδου (2024-25) με πολλές δραστηριότητες η...