«Πάγο» στις αυξήσεις των διοδίων μέχρι τις εκλογές βάζει η κυβέρνηση

    Ημερομηνία:

    Στην επόμενη κυβέρνηση μεταφέρεται το μπαλάκι για τις ανατιμήσεις των διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας αφού η προσπάθεια των παραχωρησιούχων να προχωρήσουν σε αυξήσεις από αρχές του έτους πέφτει προς το παρόν στο «προεκλογικό» κενό.

    Αίσθηση πάντως προκαλούν οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τις επικείμενες ανατιμήσεις, καθώς διαδοχικά τις τελευταίες μέρες όλες οι εταιρείες παραχώρησης προχώρησαν στην κατάρτιση νέων τιμοκαταλόγων που βάζουν φωτιά στις τιμές των διοδίων για το 2023 αν και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν.

    Ολυμπία ΟδόςΑυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ΓέφυραΝέα και Κεντρική Οδός έχουν καταρτίσει τα νέα τιμολόγια, ανακοινώνοντας ότι παγώνουν προσωρινά τις αυξήσεις μέχρι να υπάρξει η πολιτική απόφαση για την εφαρμογή τους.

    GLEARNET

    Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για νομικούς ελιγμούς των παραχωρησιούχων στη μάχη που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο Υποδομών το τελευταίο διάστημα αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εξάμηνη σιωπηλή παράταση στην εφαρμογή των νέων τιμολογίων προκειμένου η κυβέρνηση να μην βρεθεί αντιμέτωπη, λίγους μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες με αυξήσεις διοδίων σε όλο το εθνικό δίκτυο.

    Οι εταιρείες με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης αναπροσαρμόζουν κάθε χρόνο τα διόδια σύμφωνα με το δείκτη τιμών καταναλωτή Σεπτεμβρίου και προχωρούν στις σχετικές ανακοινώσεις λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου.

    Όπως επισημαίνεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις, η ετήσια μεταβολή του εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών καταναλωτή είναι 11,26% και οδηγεί σε σημαντικές ανατιμήσεις που στα ΙΧ φτάνουν το 16%.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση ο νεαρός που καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο στη “μάντρα” – βιντεο

    Παρ’ ολίγον τραγωδία σηµειώθηκε χθες το µεσηµέρι σε διαλυτήριο...

    Μερικοί από τους πιο κομψούς άντρες του 20ου αιώνα

    Υπάρχουν μερικοί άντρες που όσα χρόνια και να περάσουν...

    Οι περισσότεροι λένε ψέματα στο βιογραφικό – Και συχνότερα αυτοί που δεν το έχουν καν ανάγκη

    Αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας εύρεσης εργασίας φαίνεται πως έχουν γίνει τα...

    Κόντρα Βελόπουλου-Γεωργιάδη: «Χρωστάει μια συγγνώμη στον Ρούτσι»- «Ο καθένας κρίνεται…»

    Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη...