Ολοένα και φουντώνουν οι φήμες που αναφέρονται στο ενδεχόμενο κλείσιμο του mega εμβολιαστικού κέντρου της Πάτρας, στον χώρο του ΟΛΠΑ, στο νέο λιμάνι.
Οι φήμες αυτές έρχονται από το γεγονός ότι έχει πέσει σε σημαντικό βαθμό τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική διαδικασία, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 90%.
Όμως από την άλλη το 80% των ελάχιστων εμβολίων που γίνονται στην Αχαΐα αφορούν πλέον το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας, κάτι που είναι λογικό από τη στιγμή που η μία μετά την άλλη εμβολιαστική γραμμή κλείνει και λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα.
Πόσο χαμηλά θα φτάσει πλέον ο εμβολιασμός από τη στιγμή που ενδέχεται να κλείσει το mega εμβολιαστικό κέντρο; Είναι ένα ερώτημα και αυτό. Για αυτό φορείς και άνθρωποι που ασχολούνται με τα θέματα δημόσιας υγείας έχουν ξεκινήσει από τώρα μία προσπάθεια για να κρατήσουν το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας ανοικτό.
Η κατεύθυνση είναι να λειτουργήσουν πλέον όλες οι γραμμές της περιοχής εκεί. Άλλωστε, με βάση την ίδια συλλογιστική το να μείνει το mega εμβολιαστικό κέντρο ανοικτό θα είναι ένα παραθυράκι ασφαλείας για τον ερχόμενο χειμώνα αφού κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.
Ειδικότερα σε έναν νομό που έχει τόσο χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστό και ανοσία. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι η λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου στηρίζεται στους νοσοκόμους και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν φύγει από την βάση τους για να είναι εκεί.
Ένας σημαντικός αριθμός αυτών έχουν επιστρέψει στην βάση τους αφού πλέον με την χαμηλή προσέλευση που υπάρχει για τα εμβόλια δεν χρειάζεται να είναι τόσος κόσμος εκεί. Όμως το mega εμβολιαστικό κέντρο χρειάζεται να είναι ανοικτό, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της προσπάθειας αυτής που έχει ξεκινήσει.