Πάτρα: Νέα απεργία σήμερα για την e-food

    Ημερομηνία:

    Το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας, καλεί τα μέλη του σε νέα 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή 24/6/2022, συγκέντρωση και μοτοπορεία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 3 το μεσημέρι.

    Η νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται κατά της διοίκησης της e-food που όπως καταγγέλλει το σωματείο, συνεχίζει να εκβιάζει τους διανομείς να επιλέξουν το «συνεργατικό» μοντέλο εργασίας, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα εργασίας αποκλειστικά στις δικές της ανάγκες. Ηδη το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολλοί διανομείς αναγκάζονται να παραιτηθούν από την άλλη εργασία τους ή γίνονται freelancers.

    Το συνδικάτο απαιτεί από την εταιρεία:
    > Να ανακαλέσει στην απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.
    > Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
    > Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.
    > Να συμφωνηθεί βάσει νόμου δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουν ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μητσοτάκης εκβιάζεται και ο Ανδρουλάκης τον βγάζει στη… σέντρα

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη* Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ο Κυριάκος...

    Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2025-2026: Πώς θα χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι το voucher

    Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων για τις...

    Ελληνίδα ηθοποιός ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στο instagram

    Το δεύτερο παιδάκι της περιμένει γνωστή ηθοποιός. Η ίδια...

    «Τσακώσαμε» γνωστό τραγουδιστή σε παραλία της Μυκόνου

    Τις βουτιές του σε παραλία του νησιού των Ανέμων απόλαυσε γνωστός...