ΠΑΤΡΑ: Πως η εκκλησία αποχαιρέτησε έναν αξιαγάπητο γέροντα – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Θλίψη και συγκίνηση στους κύκλους της τοπικής εκκλησίας και όχι μόνο προξένησε η είδηση ότι εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος, Ηγούμενος της ιεράς μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών στο Σκιαδά Αχαΐας σε ηλικία 84 ετών.

    Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την περασμένη Παρασκευή 9.7.2021 στο μοναστήρι στις 6.30 το απόγευμα.

    Όπως είδαμε στο σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχικά η σορός τοῦ μεταστάντος μετεφέρθη ἐκ Πατρῶν στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Σκιαδᾶ στίς 4μ.μ. ὃπου εψάλη δέηση ὑπέρ ἀναπαύσεώς του και κατόπιν μεταφέρθηκε στήν Ἱερά Μονή Νοτενῶν, ὃπου και εψάλη ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία.

    Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες εόρτασε και τίμησε το Μοναστήρι της Παναγίας των Νοτενών τον Άγιο Ιωακείμ Νοτενών. Το όμορφο και ιστορικό αυτό μοναστήρι βρίσκεται περίπου 3,5 χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Σκιαδά της Τριταίας. Στην ιερά μονή των Νοτενών υπηρετεί ως διάκονος ο Πατρινός π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ενώ φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια απουσίασε ο ηγούμενος της Μονής, Ιερώνυμος λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο αποεπενδύει από την Caterpillar λόγω Ισραήλ

    Το κρατικό ταμείο επενδύσεων της Νορβηγίας, το πλουσιότερο στον κόσμο και...

    Συνεχίζονται οι υποβολές συμμετοχής για τον 2ο Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2025

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο επιτυχημένος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους...

    Η ΕΕ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα – «Απολύτως απαράδεκτη»

    Η χθεσινή (25/08) ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε το νοσοκομείο...