Πάτρα: Στόχος η καταπολέμηση της υπαίθριας εστίασης τις μέρες του καρναβαλιού

    Ημερομηνία:

    Στόχος του ΣΚΕΑΝΑ και των συζητήσεων που παίρνει μέρος για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν είναι ένας:

    Ο έλεγχος της συστεγαζόμενης εστίασης και η καταπολέμηση με κάθε τρόπο της υπαίθριας η οποία πλέον την βλέπουμε να έχει εξαπλωθεί και εκτός της καρναβαλικής περιόδου, σε συγκεκριμένα σημεία της Πάτρας.

    Την καρναβαλική περίοδο όμως η υπαίθρια εστίαση δίνει και παίρνει, καθώς τα όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού, δείχνουν ότι επικρατεί μια ασυδοσία, χωρίς ελέγχους και μέτρα.

    Φούρνοι να μοιράζουν ποτά, ψιλικατζίδικα να ψήνουν με ψησταριές έξω από τα μαγαζιά τους σουβλάκια, καφέ να βάζουν ηχεία έξω και να μετατρέπονται σε κλαμπ και φυσικά πλανόδιους πωλητές χωρίς άδειες να πουλάνε μαυροδάφνες αμφιβόλου ποιότητας, μάσκες, κομφετί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

    Πέρυσι είναι γεγονός ότι τα περισσότερα καταστήματα εστίασης τήρησαν τα όσα είχαν αποφασιστεί στις συσκέψεις που είχαν γίνει. Το κυριότερα είναι ότι είχαν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα από τους πεζόδρομους για να περνάει ο κόσμος.

     

    Πάτρα: Στόχος η καταπολέμηση της υπαίθριας εστίασης τις μέρες του καρναβαλιού

    Πέρα από αυτό τίποτα από όσα είχαν αποφασιστεί δεν έγιναν.

    Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος ούτε από τις δημοτικές υπηρεσίες, ούτε από την περιφέρεια, ούτε από τους κρατικούς μηχανισμούς. Μένει να δούμε τι θα γίνει φέτος. Αν και οι περισσότεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι θα γίνουν μια από τα ίδια.

    Κι είναι πολλοί που από τη στιγμή που βλέπουν ότι θα κυριαρχήσει η ασυδοσία, χωρίς κανέναν έλεγχο, σκοπεύουν φέτος να μην τηρήσουν τις κατευθύνσεις που θα τους δώσει ο ΣΚΕΑΝΑ και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετέχουν στις συσκέψεις. Άλλωστε η πόλη και οι φορείς της μαζί το έχουν δείξει: Αυτό το καρναβάλι θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών για τις εκπτώσεις

    Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι...

    Πέτρος Κουσουλός: Η «επίθεση» στον δημοσιογράφο που κατηγορείται για εκβιασμό στη Ζέττα Μακρή

    Για την Πέμπτη 10 Ιουλίου αναβλήθηκε η απολογία του...

    Γαλλία: Τρόμος για 30χρονη Influencer – Διαρρήκτες την χτύπησαν, την έδεσαν και την ψέκασαν με χλωρίνη

    Στιγμές τρόμου έζησε η 30χρονη Γαλλίδα Influencer, Σοράγια Ρίφι, όταν διαρρήκτες μπήκαν...

    Από πνιγμό οι θάνατοι των 16χρονων που βρέθηκαν σε ποταμό στην Ξάνθη, σε πένθος οι οικογένειες τους – «Δεν ήξεραν κολύμπι»

    Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι οικογένειες των δύο 16χρονων, που ανασύρθηκαν...