Πάτρα: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα

    Ημερομηνία:

    Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για την αντιφασιστική πάλη του πατραϊκού λαού, την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και το μπλόκο των προσφυγικών ξεκινούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και τον Δεκέμβρη.

    Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη η οποία ανέφερε τα εξής:

    « Ο δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνουν και φέτος σειρά εκδηλώσεων για την αντιφασιστική πάλη του Πατραϊκού λαού, την απελευθέρωση της Πάτρας από τα γερμανικά στρατεύματα και του μπλόκου των προσφυγικών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

    ICECAP

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων με τη συμμετοχή των χορωδιών, του Παν ηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, της Μικτής Χορωδία πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ και της Χορωδίας των Κανταδόρων.

    Παράλληλα από τις 2 Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι πύλες του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, το οποίο και φέτος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από το 12ο σύνταγμα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

    Στους χώρους του καταφυγίου φιλοξενείται έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα.

    Πάτρα: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημογλίδου: Γίνονται κινήσεις για να εκδοθούν διεθνή εντάλματα και να συλληφθεί ο «Έντικ» για τη δολοφονία Μοσχούρη

    Για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι και...

    Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου – Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι προκλήσεις

    «Ο Πάπας είναι νεκρός. Ο θρόνος είναι κενός». Στα...

    ΡΕΤΡΟ: Αχαϊκή δημοσιογραφική παρέα στην δεξίωση του Κωστή Στεφανόπουλου

    Αχαϊκή δημοσιογραφική παρέα.....Από αριστερά: Ανδρέας Βρης, ο τότε βουλευτής...