Πιαστήκατε; Τέσσερις απλές ασκήσεις δίνουν λύση

    Ημερομηνία:

    Άσκηση 1η

    Σταθείτε με την πλάτη στον τοίχο, τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και σηκώστε τα χέρια ψηλά. Εισπνεύστε νιώθοντας την πλάτη σας να πιέζει τον τοίχο και εκπνεύστε νιώθοντας τα χέρια σας να μακραίνουν πάνω από το κεφάλι. Τα χέρια πρέπει να εφάπτονται στον τοίχο. Παράλληλα θα νιώσετε τη σπονδυλική σας στήλη να μακραίνει. Η άσκηση αυτή – γνωστή και ως χταπόδι – βοηθά στη διάταση των μυών της πλάτης. Εναλλακτικά μπορείτε να την κάνετε ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

    Άσκηση 2η

    GLEARNET

    Στραμμένοι προς τον τοίχο πιάνετε με το δεξί χέρι τα δάκτυλα του δεξιού σας ποδιού και τα φέρνετε κοντά στο γλουτό, τραβώντας ώστε να διαταθεί ο τετρακέφαλος (ο μυς του μηρού). Παράλληλα γείρετε τον κορμό σας προς τον τοίχο. Μετρήστε μέχρι το 4 και αλλάξτε πόδια. Η διάταση του τετρακέφαλου είναι απαραίτητη επειδή στη διάρκεια της ημέρας ο συγκεκριμένος μυς επιβαρύνεται αρκετά και μπορεί να αλλοιώσει την ισορροπία του σώματος «τραβώντας» προς τα εμπρός τη λεκάνη και προκαλώντας λόρδωση.

    Άσκηση 3η

    Στραφείτε προς τον τοίχο, ακουμπήστε τις παλάμες σας σ’ αυτόν και πατήστε καλά τα πέλματα στο έδαφος. Στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες γέρνοντας τον κορμό προς τον τοίχο και επιστρέψτε στην αρχική σας. Κάντε 10 επαναλήψεις press ups.

    Άσκηση 4η

    Παραμείνετε στραμμένοι στον τοίχο με τις παλάμες ακουμπισμένες σε αυτόν στο ύψος των ώμων. Σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών και μετά κατεβείτε. Κάντε 10 επαναλήψεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εμφάνιση – έκπληξη της Μέγκαν Μαρκλ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού – Δείτε βίντεο

    Η Μέγκαν Μαρκλ έκανε μια σπάνια εμφάνιση το Σάββατο (4/10) στο Παρίσι,...

    ΑΧΑΙΑ: Πρόεδρος των ρεκόρ ο Αντώνης Κουνάβης

    Η δραστηριότητα του Προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας είναι πράγματι...

    ΟΝΝΕΔ: Επανεκλέγεται πρόεδρος ο Ορφέας Γεωργίου

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων για τον πρόεδρο...

    Ακυρώθηκε η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη – Οι Τούρκοι τον κατηγορούν ότι στηρίζει το Ισραήλ

    Η συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς, που θα γινόταν την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη,...