Σε μουσείο είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 53χρονος – Κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα

    Ημερομηνία:

    Ένα μικρό… μουσείο αντίκρισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όταν έκαναν στοχευμένη έρευνα στην κατοικία ενός 53χρονου Έλληνα στη Νάξο, για να διερευνήσουν τις πληροφορίες που είχαν ότι κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα.

    proliptikes

    Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο σπίτι όχι ένας και δυο αλλά… 23 αμφορείς διαφόρων σχημάτων, επτά αμφορίσκοι, πέντε πρόχοι οινοχόες, δυο πιθοειδή κυλινδρικά αγγεία και ένα ανοικτό μαγειρικό σκεύος. Οι αρχαιότητες εξετάστηκαν από αρχαιολόγο, ο οποίος εκτίμησε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας.

    Έτσι, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν, να αξιολογηθούν και να κρατηθούν για φύλαξη. Ο 53χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ η προανάκριση ερευνά την προέλευση των αρχαίων αντικειμένων.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φανταστική συνταγή για χοιρινό φιλέτο με λεμόνι και σκόρδο

    Αυτή η συνταγή για χοιρινό φιλέτο με λεμόνι και σκόρδο είναι ιδανική για...

    Απασφάλισε ο Δημήτρης Πλακιάς για Τριαντόπουλο: «Θα σας πάρω τα κεφάλια»

    Με ανάρτησή του στο Facebook o Δημήτρης Πλακιάς μιλά...

    Το Ισραήλ συνεχίζει να «ξηλώνει» την κορυφή της Χαμάς: Νεκροί δυο ηγέτες

    Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με την υπηρεσία...

    Ιωάννα Μαλέσκου: Αυτοί που με στενοχώρησαν μπήκαν στη θέση τους, πιστεύω στο κάρμα

    Η Ιωάννα Μαλέσκου πιστεύει στο κάρμα και θεωρεί πως...