Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Τα πέντε τρόφιμα που είναι πιθανότερο να μας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση αποκάλυψε στο TikTok ένας επαγγελματίας της υγείας. Και όπως φαίνεται, τουλάχιστον ένα από αυτά είναι κάτι που πολλοί βάζουν στο τραπέζι τους καθημερινά.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα, που χρησιμοποιεί το όνομα @mrguthealth στο TikTok, αυτά τα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και μακροπρόθεσμα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

    5. Στρείδια

    Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια-1
    φωτ.: Shutterstock

    Υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακά, αλλά τα στρείδια τρέφονται με βρωμιές και συγκρατούν τα πάντα, μεταξύ αυτών και βακτήρια.

    4. Μπιφτέκι μοσχαριού που δεν είναι καλοψημένο

    Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια-2
    φωτ.: Shutterstock

    Σε αντίθεση με μια μοσχαρίσια μπριζόλα, το μπιφτέκι δεν πρέπει ποτέ να τρώγεται λιγότερο ψημένο από medium well. Όπως εξηγεί ο επιστήμονας, τα μπιφτέκια γίνονται από αλεσμένο κρέας, κάτι που σημαίνει ότι τα βακτήρια από το εξωτερικό του κρέατος ανακατεύονται στο εσωτερικό του. Επομένως, πρέπει να ψηθεί καλά για να σκοτωθούν.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    3. Σούσι που δεν είναι σημερινό

    Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια-3
    φωτ.: Shutterstock

    Τα περισσότερα από τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σούσι είναι κατεψυγμένα, για να σκοτωθούν τα παράσιτα και τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι χαλάνε πολύ γρήγορα, επομένως όποιος αγοράζει σούσι πρέπει να το τρώει την ίδια ημέρα.

    2. Φύτρες

    Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια-4
    φωτ.: Shutterstock

    Υποτίθεται ότι είναι υπερ-τροφές, όμως οι φύτρες καλλιεργούνται σε ζεστά μέρη και κατά κανόνα τρώγονται άψητες.

    1. Συσκευασμένες σαλάτες

    Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια-5
    φωτ.: Shutterstock

    Οι συνθήκες παραγωγής τους είναι επιρρεπείς σε επιμολύνσεις, ενώ το υγρό περιβάλλον μέσα στο σακουλάκι είναι ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων. Το 22% των ξεσπασμάτων τροφικών δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία σχετίζεται με σαλάτες, την ώρα που τα θαλασσινά (τα οποία θεωρούνται πολύ συχνά ένοχα), ευθύνονται μόνο για το 6% των κρουσμάτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    2,5 λεπτά βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη Πάτρα από ψηλά (video)

    Ένα όμορφο βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα social...

    Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με το πιο νόστιμο σπιτικό brunch

    Ο πιο ωραίος τρόπος να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο...

    Τζένιφερ Λόπεζ για το διαζύγιό της από τον Μπεν Άφλεκ: Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο

    Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ, το άλλοτε λαμπερό ζευγάρι που...

    Μπάμπης Στόκας: Εξήγησε πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ»

    Ο Μπάμπης Στόκας μίλησε για την ιστορία πίσω από το όνομα...
    Best Shop