Τα λάθη που κάνουμε και στερούμαστε τις βιταμίνες των τροφών

    Ημερομηνία:

    Πολλά είναι τα λάθη τα οποία κάνουμε άθελά μας και στερούμαστε τις βιταμίνες των τροφών που καταναλώνουμε. Σχετικά με αυτά μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

    Θα λέγαμε ότι οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών καταστρέφονται με τρεις τρόπους: με τον τρόπο που τα καταναλώνουμε, με τον τρόπο που τα μαγειρεύουμε αλλά και με τον τρόπο που τα συνδυάζουμε.

    Καλό είναι όταν βράζουμε τα τρόφιμα να το κάνουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό, ενώ μετά το βράσιμο είναι ωφέλιμο να πίνουμε το ζωμό, καθώς μέσα σε αυτόν διατηρούνται οι βιταμίνες του κρέατος που έχουμε βράσει. Στον αντίποδα, ο βρασμός στο ψάρι διατηρεί τα Ω3. Καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο ατμός.

    Σε ό,τι αφορά τα λαχανικά είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε σε μεγάλα κομμάτια και αμέσως μόλις τα κόψουμε, ενώ καλό είναι να τα κόβουμε με το χέρι και όχι με μαχαίρι.

    Σχετικά με τα φρούτα, καλύτερο είναι να τα καταναλώνουμε με τη φλούδα τους, ενώ σημειώνεται πως ο χυμός υστερεί  σε βιταμίνες συγκριτικά με το φρούτο.

    Η μαγειρική σόδα που χρησιμοποιείται στο μούλιασμα των οσπρίων καταστρέφει τη βιταμίνη Β1 που περιέχουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεταναστευτικό: Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από τη Συρία – Δρομολογούνται οι πρώτες επιστροφές

    «Είσαι Σύρος, σουνίτης μουσουλμάνος, μονήρης και έχεις ανθρώπους να σε...

    ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ: Κακουργηματική δίωξη για το τροχαίο με τον ακρωτηριασμό 53χρονης στην Αχαγιά

    Αύριο Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του Ανακριτή Πατρών ο...

    ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν οι εκπτώσεις

    Στις 14 Ιουλίου  θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις  οι...