Βασιλακόπουλος: Πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self test – Στόχος το να αραιώσουμε το Πάσχα

    Ημερομηνία:

    PSIFIOPOIISI

    Για την συμβολή των self tests στην επιδημιολογική επιτήρηση μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

    Σε εμφάνισή του στο MEGA το πρωί της Πέμπτης ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «τα self tests είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το πόσο χρήσιμο εξαρτάται από το πώς θα χρησιμοποιηθεί. Το θετικό self – test έχει πολύ υψηλή πιθανότητα να επιβεβαιωθεί».

    Αναφερόμενος στην διαχείριση του ζητήματος από την Πολιτεία είπε ότι το κράτος σωστά είπε ότι επειδή το θετικό self – test μπορεί να μην είναι 100% θετικό, όποιος βγαίνει θετικός να κάνει έναν επιπλέον έλεγχο σε μια δομή υγείας. Τόνισε δε πως «υποχρεωτικό για το χώρο της εργασίας θα γίνει επειδή πρέπει να βρούμε τρόπο να τσεκάρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Υπάρχει η κοινωνία που πρέπει να προστατευθεί. Δεν μπορεί να πάει ένα παιδί εντελώς ανεμβολίαστο σχολείο. Προφανώς και πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self – test, γιατί όταν αφήνεις κάτι στη βούληση των ανθρώπων μπορεί ένα ποσοστό να πει ότι δεν το κάνει».

    GYMALL

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, τόνισε πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχει επιστημονική λογική για να απαγορευτεί η μετακίνησή τους. «Είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι έχουν νοσήσει και έχουν ξεπεράσει τον ιό. Ο κίνδυνος να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό είναι ελάχιστος. Το ζητούμενο το Πάσχα είναι να αραιώσουμε. Άρα είναι προτιμότερο να συνευρεθούμε σε εξωτερικούς χώρους, όπως στα χωριά μας, παρά να είμαστε στα διαμερίσματά μας και να κάνουμε το ίδιο πράγμα, με πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης. Το πρόβλημα του ιού δεν υπάρχει μόνο στις μεγάλες πόλεις. Επίσης με τα self – tests θα έχουμε μαζική επιδημιολογική παρατήρηση», είπε.

    Για το εμβόλιο της AstraZeneca σημείωσε πως η αγωνία είναι μεγάλη, όπως και για της Johnson & Johnson. «Φαίνεται ότι ωριμάζουν τα πράγματα στην επιστημονική κοινότητα και έχουμε πλέον κάπου καταλήξει. Όλα αυτά που γίνονται θα πρέπει να αποτελούν πειστήριο ότι οι επιστήμονες κάνουν τη δουλειά τους και έχουν ως πρώτιστο την ασφάλεια των ανθρώπων.

    Για όλα τα εμβόλια έχουν παρατηρηθεί σπάνιες ανοσολογικές αντιδράσεις. Το ιδιαίτερο είναι εδώ ότι αυτό έχει συνδυαστεί με διάφορους θρόμβους. Η συχνότητα είναι 1 στις 250 χιλιάδες στην AstraZeneca, και 6 περιστατικά στους 7 εκατ. εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καρκίνος μαστού – Εξαδάκτυλος: Τι ισχύει για τις γυναίκες που βάζουν ενθέματα

    Οι γυναίκες με ενθέματα έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να...

    19η Μαΐου – Ερντογάν: Η ημερομηνία της ανεξαρτησίας του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχή

    Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, μία μαύρη ημερομηνία για...

    “Χειροπέδες” σε 56χρονο στο Λιμάνι της Πάτρας

    Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της...