Δεν είναι φύλακας μόνο του εντέρου, χάρη στα πολύτιμα προβιοτικά του, αλλά και της καρδιάς ασθενών με υπέρταση, ισχυρίζεται για το γιαούρτι πρόσφατη μελέτη από τα Πανεπιστήμια της Πολιτείας του Μέιν και της Νότιας Αυστραλίας.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης Maine-Syracuse Longitudinal Study (MSLS) και δημοσιεύεται στο International Dairy Journal, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση του γαλακτοκομικού σχετίζεται με μειωμένες τιμές της αρτηριακής πίεσης και, συνεπώς, αποτελεί μια δυνητικά ισχυρή παρέμβαση στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, παράγοντα αυξημένου κινδύνου για την καρδιαγγειακή νόσο, πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, καθώς και για το έμφραγμα και τον διαβήτη.