ΕΜΑ: Τα εμβόλια έχουν δείξει ότι προστατεύουν έναντι των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη

    Ημερομηνία:

    Τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια έχουν δείξει ότι συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά απέναντι στις μεταλλάξεις που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, τόνισε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραλλαγή Όμικρον.

    «Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Γνωρίζουμε ότι οι ιοί μεταλλάσσονται. Γνωρίζουμε ότι σε κάποιο στάδιο θα υπάρξει μία μετάλλαξη που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε την παρούσα προσέγγιση», ανέφερε η κ. Κουκ.

    Η ίδια προσέθεσε ότι «τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια έχουν δείξει ότι συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ενάντια στις παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Ευρώπη». Παράλληλα σημείωσε ότι δεν είναι γνωστό προς το παρόν εάν αυτό θα συνεχιστεί με την μετάλλαξη Όμικρον κι ότι θα χρειαστεί να γίνει μία διαδικασία, η «διασταυρούμενη εξουδετέρωση εμβολίων», η οποία χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες.

    Πολλοί παράγοντες που έχουν αντίκτυπο στην παραλλαγή Όμικρον

    «Είναι έλεγχος στο εργαστήριο για να δούμε εάν τα υπάρχοντα εμβόλια παρέχουν προστασία εναντίον της νέας μετάλλαξης», επισήμανε η Έμερ Κουκ.

    Η επικεφαλής του ΕΜΑ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως για παράδειγμα ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων ενηλίκων.

    «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην μετάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ευρώπη», σημείωσε.

    «Την ίδια ώρα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξουμε τα υπάρχοντα εμβόλια κι αυτή είναι δουλειά που θα κάνουν οι εταιρείες», υπογράμμισε η Έμερ Κουκ.

    Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτά είναι τα “ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ” μέρη στην Ελλάδα!

      Σπίτια παλαιά, αρχοντικά, κουβαλούν ιστορίες παλαιές όσο και αυτά....

    Συνάντηση Φωτήλα με Τσιάρα για τα κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Αχαΐας

    Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

    Πάτρα: Ξεκινούν οι κατανυκτικοί Εσπερινοί της Σαρακοστής

    Το πρόγραμμα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου κατὰ την περίοδο...