ΠΑΤΡΑ – ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: Ετσι είναι τα εξωτερικά του Ρίου κάθε βράδυ

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της περιοχής προκειμένου να ανταποκριθεί στην κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος.

    Χθες αποφασίστηκε η διάθεση 14 επιπλέον κλινών στο ΠΓΝΠ προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει.
    Το μόνο καλό στην πανδημική έξαρση που βιώνουμε είναι η ηπιότητα των συμπτωμάτων με αποτέλεσμα τη μειωμένη ζήτηση στις κλίνες ΜΕΘ.

    Ωστόσο, οι απλές κλίνες εμφανίζουν ζήτηση, ενώ η προσέλευση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων έχει πολλαπλασιαστεί. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» παρουσίασε χθες την κατάσταση που επικρατεί στον «Αγιο Ανδρέα», ενώ αντίστοιχη είναι και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σε κάθε εφημερία γεμίζουν οι διάδρομοι των ΤΕΠ. Στην προχθεσινή εφημερία του νοσοκομείου προσήλθαν δεκάδες περιστατικά, εκ των οποίων για τα δέκα κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία τους.

    Η ΣΥΣΚΕΨΗ
    Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΠΓΝΠ υπό τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη. Σε αυτή συμμετείχαν οι επικεφαλείς όλων των κρίσιμων τμημάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας.

    GYMALL

    «Εξετάσαμε όλα τα δεδομένα που έχουμε σήμερα και αποφασίσαμε να δεσμεύσουμε 14 κλίνες επιπλέον προκειμένου να υπάρχει μία άνεση στη νοσηλεία των περιστατικών κορονοϊού» μας είπε ο κ. Καρβέλης προσθέτοντας:«Οπως επισήμαναν οι καθηγητές τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα υπάρξει μία αύξηση και κορύφωση του κύματος και στη συνέχεια η καμπύλη θα αρχίσει να πέφτει. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε βαριά περιστατικά γ’ αυτό και δεν έχουμε ζήτηση στις κλίνες ΜΕΘ».

    ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
    Σύμφωνα με τις καταγραφές των περιστατικών που έχουν γίνει στο ΠΓΝΠ και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, ο μέσος όρος νοσηλείας των κρουσμάτων είναι 4-5 ημέρες.
    Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλλει κυρίως των κάτω αναπνευστικό σύστημα και έχει ως συμπτώματα υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, βήχα, εφίδρωση κατά τις νυχτερινές ώρες και σωματική εξάντληση.

    Σε ότι αφορά τις ηλικίες των νοσηλευομένων ανήκουν σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. «Υπάρχουν ασθενείς 19 ετών, 25, 35, 40 κ.ά. Αυτό το επισημαίνουμε, διότι υπάρχει μία λανθασμένη εικόνα, ότι η νοσηλεία αφορά μόνο σε ηλικιωμένα άτομα» αναφέρει ο κ. Καρβέλης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eπιστήμονες αποκάλυψαν το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ ηλικίας… 75.000 ετών

    Μία συναρπαστική, τρισδιάστατη ανακατασκευή ενός… μακρινού συγγενούς μας , που έζησε...

    Λονδίνο: Επανεξελέγη δήμαρχος ο Σαντίκ Καν

    Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη ιστορική θητεία, αφού είναι...

    Πάσχα: Τι να προσέξετε σε περίπτωση υπερφαγίας

    Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας συχνά μας κάνει να...

    ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Στην Αχαϊα το Αγιο Φως με… ηλεκτρικό ταξί! ΦΩΤΟ

    Με ηλεκτρικό ταξί (φωτό) έφθασε στις 22.40 το Αγιο...